Sommaren är här och kanske ska du ha din semester snart, eller kanske redan gått på semester. Därför vill vi ge lite tips om utflykter i det vackra Skåne!

1. Talldungen
Talldungen på Österlen är ett helt fantastiskt ställe att både bo på och äta vid. Helt klart värd ett besök och övernattning.Talldungen, hotell och restaurang
Bengtemöllevägen 7, Brösarp
www.talldungen.se


2. Örum 119
Ett annat ställe som också är helt klart värt ett besök när ni ändå är på Österlen är Örum 119. Örum 119 kan ni också spendera en natt på, men om inte det tycker vi verkligen att ni ska prova deras goda Pizza och en glass !
Örumsvägen 119, Löderup
www.orum119.se


3. Söderåsens Nationalpark
Söderåsens Nationalpark klassas nog som Skånes bästa nationalpark! Strax öster om Helsingborg möts du av bokskogskläddda åsar, dramatiska dalar och strömmande vattendrag. Åk dit över dagen, grilla och häng precis vid Naturcentrum. Ta en promenad runt lilla sjön eller gå lite längre och in i bäckravinen bakom sjön och sedan upp till utsiktsplatsen Kopparhatten och trapporna ned. För den som vill tälta finns det även en lägerplats där det finns toalett.
www.sverigesnationalparker.se
www.sverigesnationalparker.se/park/soderasens-nationalpark/


4. Cykla Dressin
Att cykla dressin är ett härligt och fartfyllt sätt att uppleva det skånska landskapet. Dressinerna användes ursprungligen av järnvägspersonalen, men idag står stora delar av järnvägsnätet oanvänt. Istället kan dressinerna nu hyras, och de gamla trotjänarna tar dig och din familj genom böljande åkrar och grönskande skogar – det är bara att packa picknickkorgen och trampa iväg. Den här turen börjar i Tomelilla och slutar i Fyledalen. Halvvägs längs sträckan ligger Banvaktens kiosk, där man kan stanna och köpa glass, kaffe och våfflor.
www.dressin.se