aarhus2
aarhus6aarhus5

Bröderna Ronan & Erwan Bouroullec är aktuella med en utställning på Kunsthal Aarhus i Danmark. Där presenterar de Oui en serie med fyra olika sittinstallationer för utomhusmiljö i samarbete med Kvadrat. Oui härrör från utställningen Urban Rêveries som presenterades i Rennes 2016 efter intensiv forskning kring nya former i olika urbana situationer. Kunsthal Aarhus ville planera om parken tillsammans med arkitekten Kristine Jensen och valde Ronan och Erwan Bouroullec att föreslå en anpassning av samma koncept.

Installationerna har formerna av stora cirklar i galvaniserat stål lämpade för sittande eller liggande. De förefaller flyta över marken och omger träd i parken eller står som en fyr som hjälper till att styra människor till en varm och ombonad plats. Installationerna konkretiserar förhållandet mellan natur och människor som uppmanas att vila och uppskatta årstiderna som passerar i skuggan av träden.

Palissade serien från HAY har även tagits fram i galvaniserad stål för att skapa mötesplatser i parken kring Kunsthal Aarhus.

Väl värt ett besök i sommar! För mer information gå in HÄR.