Museum of Failure är en uppmärksammad utställning med en samling intressanta och innovativa misslyckanden som Itera – plastcykeln, Twitterdosan, cash-kortet och Harley Davidson-parfymen för att nämna några.

Utställningen presenterar över 70 misslyckade produkter och tjänster från hela världen. Var och en av dem ger en unik insikt i den riskfyllda innovationsbranschen. Merparten av alla innovationer misslyckas faktiskt. Vad händer då när man samlar en del av dessa innovationer i samma utställning? Det blir både väldigt roligt, och dessutom mycket lärorikt!

Samuel West, mannen bakom projektet Museum of Failure, är leg psykolog och doktor i organisationspsykologi och knuten till Helsingborg företaget Superlab. Den som inte vågar misslyckas kan inte vara kreativ, anser Samuel West, som just nu är besatt av misslyckade innovationer.

Press världen över har uppmärksammat utställningen och Samuel West har medverkat i Skavlan, TV4:s Nyhetsmorgon och i alla stora tidningar från Svenska Dagbladet och Dagens Industri till New York Time, BBC, Washington Post.
samuelwest

Utställningen visas på Kulturhotellet i Helsingborg fram till den 15e september och kommer sen att flytta till Dunkers Kulturhus till våren 2018. Så missa inte ett besök, här kan du läasa mer om Museum of Failure.