Sommaren är i full gång och vi på Gulled vill självklart ge er tips på några av de guldkorn vi tycker att ni ska försöka hinna besöka i sommar.

 

Julie – nyöppnat Malmö

Julie i Malmö är en nyöppnad vinbar, med en fantastiskt mysig innegård, och för dagar med lite sämre väder finns det även sittplatser inomhus. Julie är för dig som vill ramla in på ett glas vin och käka en bit ost eller kanske unna dig en flottare pava och brakmiddag Här finner du bland annat stolsserien Soft Edge från HAY blandat med utvalda vintagemöbler.

Tegelgårdsgatan 9,  Malmö | http://juliemalmo.se/

 

&traditions showroom – café och vackra möbler

En gömd oas i hjärtat av Köpenhamn, där har ni &tradition. Det danska designföretaget &tradition har flyttat från Papirön och idag hittar ni dem i hjärtat av Köpenhamn i en vacker byggnad från 1913. Här har de öppnat sitt nya huvudkontor och showroom ”Home of Collector” på Kronpinsessegade 4 i Köpenhamn. Lokalerna innehåller en liten shop och ett café, möblerad med &traditions klassiker från Arne Jacobsen, Flemming Lassen och Viggo Boesen, såväl som lampor från Verner Panton och Jørn Utzon ihop med flera.  Du kommer mötas av en mysig oas där vackra blommor, örter och plantor skapar en bohemisk känsla i deras privata innergård som är dekorerad med Formakami lampor. Den lågmälda musiken sätter också stämningen för att avnjuta din morgonkaffe, cappuccino eller en espresso. Här kan du också välja att avnjuta din lunch.
andtradition
Kronpinsessegade 4 i Köpenhamn| www.andtradition.com

 

Urban deli

Bor du i Stockholm eller ska besöka Stockholm är mysiga Urban Deli väl värt ett besök. Det finns flera olika skepnader av Urban deli, både som restaurang, en matbutik eller en saluhall. Vi vill tipsa om Urban Deli på Nytorget i Stockholm. Här kan du njuta av en mysig frukost, som går över till en lunch och som sedan blir en after-work.

Nytorget 4, Stockholm | https://www.urbandeli.org/

 

Wine Mechanics – Urbana vinbryggeriet i Göteborg

Wine Mechanics är ett vinbryggeri i Göteborg som startades av en grupp vänner som därmed startade Göteborgs första urbana vineri. Utöver vinbryggeri driver de en fantastisk restaurang, The Winery Pub, med fantastiskt god mat, väl värt ett besök! Njut av ett glas vin på uteserveringen, möblerad med HAYs snygga utemöbler, Palissade. Ni hittar Wine Mechanics på
our2_compress (1)
 Lilla Waterloogatan 15 i Göteborg | www.winemechanics.se

 

Wanås konstutställning

Den som vill göra mer än äta bör besöka Wanås Konst som är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande. Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i parken. Det finns idag 70 permanenta konstverk i samlingen – producerade för Wanås Konst. I början låg fokus på skulptur av nordiska och amerikanska konstnärer. Idag är perspektivet vidgat mot världen utanför väst och omfattar också andra kreativa discipliner som dans, design och skrivande. Det förmedlande, pedagogiska och tillgänglighetsskapande arbetet är starkt och växande.
Lofstrom Open Source 2
Hässleholmsvägen, Vanås | www.wana.se

 

Vida Museum

Ett till tips på konstmuseum är Vida Museum som ligger på Borgholm, Öland. Här visas de viktigaste avstampen från tidigt 1960-tal fram till det absolut senaste inom glas, keramik, skulptur och måleri. I butiken finns även ett fint urval av modern design, böcker, smycken, affischer, grafik m.m. Butiken har nyligen tagit in HAY i sitt sortiment och här finns det många fina accessoarer att välja mellan.

DSCN5616

Utställningar sommar 2018:

ÖGONSTENAR 28 april – 9 juli

ALEXANDER KLINGSPOR 30 juni – 12 aug

VARSÅGOD OCH SITT 7 juli – året ut

JOHN KANDELL 7 juli – året ut

ULRICA HYDMAN VALLIEN 18 aug – 24 sept

Landsvägen Halltorp, Borgholm | http://www.vidamuseum.com/

 

Boule & Berså – Besök Boule och Berså för en skön stämning!

Missa inte Boule & Berså! Här hitta ni god mat och dryck, samt som namnet berättar Boule. Här får ni avnjuta en härligt atmosfär med båtar som passerar längs kanalen. Boule & Berså har även något så fantastiskt som en ”Munk-o-Mobil” där det serveras kaffe, glass och nygräddade munkar. Besök deras Instagram för att få känslan av skön stämning.

Sjökvarnsbacken 13, Nacka | www.boulebersa.se